Bestill VDSL Bredbånd fra nyttbredbånd.no

VDSL og VDSL2

VDSL står for Very high-speed Digital Subscriber Line og er en forbedring av ADSL teknologien som brukes til å levere bredbånd.

VDSL er ofte omtalt som superbredbånd grunnet teknologien kan levere teoretisk hastighet på opptil 52.000 kbps nedlastingshastighet og 12.000 kbps i opplastningshastighet. Det krever dog særdeles kort linjeavstand og det oss bekjent ingen leverandører i Norge som leverer 50 Mbit/s i nedlastingshastighet over VDSL til privatmarkedet i Norge.

Det er mulig å få VDSL både i symmetrisk (lik hastighet opp og ned) og asymmetrisk (ulik hastighet opp og ned). Teoretisk hastighet ved en symmetrisk VDSL linje er 26000 kbps.

Forskjellen mellom VDSL og VDSL2

Forskjellen på VDSL og VDSL2 er at VDSL2 som står for Very High Speed Digital Subscriber Line, 2nd Generation kan gi teoretiske hastigheter på opptil 250 Mbps. Får å få dette derimot må du så å si bo i telesentralens sentrum eller kun noen få meter unna.

Strenge krav til linje avstand:

For å kunne få levert VDSL til din adresse kreves det at du er innenfor 1200 meter fra sentralen og at sentralen er utbygd for VDSL leveranse. På VDSL2 kreves det at du bor bor innenfor 800 meter fra sentralen og at denne er utbygd for VDSL2 leveranse. Det er leverandørene selv som avgjør om de skal ”oppgradere” (sentralen er utbygd) sentralen, og naturlig nok gjøres dette hovedsakelig der befolkningsgruppene er store.

Vi i NyttBredbånd.no har i vår intuitive nettbutikk full kontroll om du kan få levert superbredbånd til din adresse. Bor du for langt unna sentralen viser vi ikke VDSL/VDSL2 produkter, men de produktene som er best for deg.

VDSL i Norge

NextGenTel var først ut i Norge i 2009 med å lansere VDSL2 i Stavanger, Bergen, Oslo og Trondheim. Fra før var VDSL og VDSL2 blitt brukt i Danmark og Nederland i flere år.

Telenor kom etter i 2011 med VDSL og det var først da navnet superbredbånd primært blir innført. Siden flere mindre leverandører som f.eks Direct Connect og Enivest leverer DSL bredbånd via Telenor sitt nett begynte også de kort tid etter å levere VDSL.

I november 2011, kom også Broadnet (tidligere Ventelo – du kan lese mer om dette her) på banen med superbredbåndet VDSL. Dette var et kortvarig prosjekt av grunner vi ikke vet er produktene ikke lenger tilgjengelig.

Rimelig og raskt alternativ:

Siden eksisterende kobberinfrastruktur benyttes, kreves det ikke graving for VDSL leveranser. Sammenlignet med fiber eller kabel er derfor VDSL et raskt tilgjengelig og rimelig alternativ for mange kunder.

Med hastigheter opptil 40/20 Mbps for privatmarkedet dekker VDSL2 et båndbreddesegment mellom ADSL og fiber

VDSL2 er en meget rask digital linje som bruker kobbernettet og leverandørene tilpasser kontinuerlig tjenestespekteret til markedets behov. Krav til økt båndbredde er et tydelig utviklingstrekk i både bedrifts- og privatmarkedet.

Grunnet at Norges nettbrukere i økende grad bruker multimedialøsninger med lyd, streaming, videomøter, applikasjonsdeling og fildeling – økes båndbreddebehovet deretter.

VDSL og VDSL2 er - som navnet tilsier - en meget rask, digital linje. VDSL og VDSL2 bruker kobbernettet - og kobberkvalitet som beskrevet over og linjeavstand er avgjørende for hvor rask linje som kan leveres til hver enkelt kunde.

VDSL / Superbredbånd

Bredbånd fra HomeNet
Superbredbånd 40 / 10 Mbit

399,-/mnd

Bestill
Bestselgeren fra HomeNet - gjør et kupp i dag!
Bredbånd fra Telio
Superbredbånd 40 / 20 Mbit

649,-/mnd

Bestill
Superbredbånd med maks hastighet og bortimot ubegrenset kapasitet! IP-telefoni inkludert i prisen!
Bredbånd fra NextGenTel
Superbredbånd 30 / 5 Mbit

423,-/mnd

Bestill
Kampanjepris! Ingen etablerings-kostnad eller routerleie!.