Bestill Bredbånd fra nyttbredbånd.no

SHDSL

SHDSL er et symmetrisk bredbånd som står for Single-pair High-speed Digital Subscriber Line. Det leveres i likhet med ADSL, ADSL2+ og VDSL via telefonlinjen. At bredbåndet er symmetrisk menes det at både opplastingshastigheten og nedlastningshastigheten er lik.

I dagens bredbåndsmarked er det stort sett bedrifter eller hjemmekontor som velger en SHDSL løsning, men fortsatt etterspørres også SHDSL til privatmarkedet.

SHDSL kan maksimalt gi hastigheter opptil ca 20 Mbit/s, men det krever at alle fire trådpar benyttes samtidig.

Forskjellen på SDSL og SHDSL

SHDSL er en videreutvikling av SDSL og det finnes fremdeles leverandører som benytter seg av SDSL begrepet. SDSL er en eldre utgave av SHDSL, men i motsetning til SHDSL ble denne aldri standardisert. Det er ofte en begrepsforvirring mellom SHDSL og SDSL, men korrekt bruk er SHDSL.

Er du privatkunde anbefaler vi deg at du ser mot teknologiene ADSL og VDSL, i stedet for SHDSL, om man ikke har spesielle preferanser som gjør SHDSL spesielt gunstig. Dette er en anbefaling gjort på pris for i 2011 får man mye mer for pengene ved å velge ADSL, ADSL2+ og VDSL.

Ønsker du bredbånd som privatperson kan du ta et søk på toppen av siden så vil vårt system finne gunstige løsninger til din adresse. Leter du etter bredbånd til din bedrift, kan du besøke vår bedriftsavdeling her.