Finn dine bredbåndsleverandører - enkelt og greit!
Om søket
Når du utfører et søk på NyttBredband.no henter vi inn informasjon fra de forskjellige leverandørene, for å kunne anslå om de kan levere bredbånd til din adresse. Dette er informasjon som sentraltilknyttning, linjeavstand og kvalitet på linjen. Videre går søket mot registrerte trådløse aktører i ditt område.
På denne måten kan vi presentere produkter og hastigheter som faktisk kan bestilles til din adresse. Så istedet for å søke hos flere leverandører kan du gjøre et enkelt søk hos oss.
Etter at søket er fullført presenterer vi dine muligheter i nettbutikken på NyttBredband.no. Tjenesten er helt kostnadsfri og det koster deg ingen verdens ting å søke eller bestille bredbånd via NyttBredbånd.no. I de fleste tilfeller har vi bedre priser enn hva leverandørene selv går ut med.
Lykke til med søket!
Priser bredbånd
Når du bestiller et bredbåndsabonnement i Norge binder du deg i de aller fleste tilfellene i 12 måneder. Prisen du forplikter å betale, er statisk i denne perioden. Det vil si at leverandøren ikke kan skru opp prisen mens du er i bindingstid. Bestiller du et bredbånd til 399,- i måneden, vil denne prisen være gjeldende under hele bindingstiden din.
ADSL priser
ADSL ses på som den rimeligste teknologien. Denne teknologien har hastigheter mellom 0-8 Mbit og prisen ligger fra 200 til 300 kroner i måneden. Etableringen på ADSL abonnement er normalt lav, og de fleste leverandører krever ingen etablering. Vanlig montørpris varierer fra 400 – 1000 kroner.
ADSL2+ priser
ADSL2+ teknologien brukes for å levere hastigheter mellom 8 – 20 Mbit. Denne teknologien er veldig vanlig i dag, og den typiske norske familien har en ADSL2+ linje og ofte et 20/1 Mbit produkt. Prisene på ADSL2+ varierer stort, og du kan finne ADSL2+ linjer fra under 300 kroner til over 500 kroner.
Superbredbånd VDSL priser
Superbredbånd koster naturlig nok mer enn vanlig ADSL og ADSL2+. Dette er høyhastighetsbredbånd med stor kapasitet. Pris på superbredbånd ligger normalt på mellom 400 – 600 kroner.
Fiber priser
Fiberpriser ligger i samme kategori som Superbredbånd priser, men det avhenger selvfølgelig av hastigheten på bredbåndet du bestiller. Fiberabonnementer har i teorien ingen bunn eller tak når det kommer til båndbredde. Dette leveres også ofte i pakker med TV og IP-telefoni. Etableringsprisen på fiber er tradisjonelt markant høyere enn bredbånd via kabel og telefonlinjen.
SHDSL priser
SHDSL leveres sjeldent til privatpersoner, og prisen på SHDSL som er en teknologi som muliggjør synkrone hastigheter via telefonlinjen er tradisjonelt høy. I dag benyttes denne teknologien stort sett av bedrifter som ønsker synkront bredbånd.
Mobilt bredbånd priser
Mobilt bredbånd vokser i Norge og priskrigen og tilbyderne er mange. Så normal pris på mobilt bredbånd ligger gjennomstilig på 200 til 300,- kroner i måneden. Husk at de fleste mobile bredbånd kommer med et forbrukstak i måneden. Det samme som blant annet mobilabonnement gjør. Bruker du mer enn dette taket strupes enten linjen din, eller så må du betale for den overskytende bruken.
5G priser
Direct Connect eier 5G-nettet i Norge og leverer bredbånd via radioaksess. Prisene på bredbånd via radioaksess ligger i samme priskategori som ADSL2+
Linjeleie
Har du ikke fasttelefon må du betale 79,- kroner i måneden i linjeleie. Dette er en fastpris og gjelder for alle leverandører som leverer xDSL.
Bredbåndspriser i Norge.
I Norge har man Telenor som er Norges desiderte største leverandør, så følger NextGenTel, Broadnet, GET og Canal Digital om man ser på antall kunder registrert. Telenor er markedslederen og derfor naturlig nok ikke prisledende. Bak Telenor følger NextGenTel og Broadnet som helt klart har utfordrerposisjoner i markedet og som stadig dumper prisen på bredbånd. Get og Canal Digital leverer bredbånd via sine egne kabelnett. Som et resultat av dette presser dem sjeldent pris, grunnet den fraværende konkurransen, men de er heller ikke av de dyreste bredbåndsleverandørene. Andre mindre aktører legger seg som regel på prisnivået til leverandøren de låner nett av, det vil i teorien si at prisen styres av en av leverandørene nevnt over.
Når det gjelder fiber er Lyse den største leverandøren, markedsmessig kan fibermarkedet sammenlignes med Get og Canal Digital. Leverandørene leverer på monopol, og konkurransen er fraværende.