Bredbånd i Finnmark

Bredbånd i Finnmark

Finnmark er stort fylke med enorme avstander, det gjør utbygning og leveranse av bredbånd mer komplekst enn mange andre fylker i Norge. Rundt Alta, Hammerfest, Vadsø og Kirkenes er dekningen relativt god, men det varierer fra adresse til adresse. For noen altså, finnes det gode muligheter for bredbånd i Finnmark.

Vi har oversikt over bredbåndmarkedet i Finnmark, og ved et søk her på NyttBredbånd.no vil du finne dine bredbåndsalternativer til din adresse i Finnmark. Flere adresser har også blitt knyttet til sentraler for superbredbånd, det har vi også selvfølgelig full oversikt over. Ligger din husstand under 800m fra nærmeste sentral kan du få VDSL, såkalt superbredbånd til din adresse. Les mer om ADSL og ADSL2+ her.

Leverandørene NextGenTel, Telenor og Ventelo er alle registrert som superbredbånd leverandører til adresser i Finnmark.

Direct Connect leverer bredbånd via Radio Aksess i Finnmark

Ettersom avstandene ofte er store i Finnmark, kan det bli komplisert for leverandører å levere via kobberlinjen.

Det heter seg at det går et magisk skille når man beveger seg over 4km via kobberlinja. Direct Connect tilbyr derimot bredbånd til husstander som ligger hele 18km fra nærmeste basestasjon.

Vi i NyttBredbånd.no har oversikt over hele 5G-nettet til Direct Connect, og ved å ta et søk her på siden får du svar om du kan få levert 5G til din adresse.

Mobilt Bredbånd i Finnmark

Leter du etter mobilt bredbånd i Finnmark leveres det av blant annet ICE.net, NetCom og Telenor. Dekningen varierer fra sted til sted, men mange benytter seg ICE.net som også har dekning til havs og i hele Skandinavia.