Bredbånd i Norge

Bredbånd er godt utbygd i Norge, og om du bor i Hamar, Oslo eller Bergen spiller liten rolle. Men hastighets og produktmessig varierer det mye fra by til utkant-Norge. 

Les også jeg kan ikke få bredbånd til min bolig.

Vi i NyttBredbånd prøver å holde en så god oversikt som mulig over bredbånd i Norge. Vi samler kontinuerlig inn data fra våre leverandører og samarbeidspartnere, samtidlig som vi tidvis også innhenter data fra våre kunder bosatt på forskjellige steder i Norge.

Bredbåndsinfrastruktur i Norge

Telenor eier kobberlinjene i Norge som det levere DSL over. Her finner man leverandører som Ventelo, NextGentel, Direct Connect, Eidsiva og Telenor med flere. Ventelo og NextGenTel har egen infrastruktur i form av egne sentraler over store deler av Norge, som vi si at de leverer på eget utstyr til brorparten av sine kunder. Men linjene fra husstanden til sentralen er somVi hjelper deg med bredbånd i hele Norge oftest Telenor sine.

Linjeleie - Et norsk fenomen 

Linjeleien man betaler om man ikke har fasttelefon går til Telenor for bruk av kobberlinjen. Så har du NextGenTel går indriekte de 79,-kr i linjeleie til Telenor og deres kobbernett. Selv om du er kunde av Telenor må du fortsatt betale linjeleie på 79,-kr i måneden. 

Mobilt Bredbånd i Norge.

Det leveres mobilt bredbånd til store deler av Norge, og hastigheten leverandørene greier å levere har økt betraktelig de siste årene. Det har også blitt et marked for leverandører som leverer via Radio Aksess. Dette er type leverandører som Direct Connect og NextNet, som utelukkende bygger ut i strøk hvor tradisjonelt bredbånd har dårlig dekning. 

I Norge har vi også ICE.net som leverer via det gamle mobilnettet som har stor dekning, også til havs. 

Fiber og Kabel leverandører leverer på monopol.

Kjente leverandører som Altibox som leverer via fiberkabel samt Canal Digital og Get som leverer via COAX. Disse leverandørene leverer bredbånd kun til i sitt eget nett. Siden 2011 har det blitt det fremmet forslag om at disse nettene også skal åpnes for andre leverandører. Men foreløpig leverer altså disse leverandørene utlukkende på sitt eget nett som er lukket for andre leverandører. 

Har du spørsmål rundt bredbånd til din adresse er du velkommen til å kontakte oss i NyttBredbånd.no

Kobbernettet kan bli skrudd av – i følge Telenor