Bestill ADSL Bredbånd fra NyttBredbånd.no

ADSL2 og ADSL2+

ADSL2 eller Asymmetric Digital Subscriber Line 2. generation er en videreutvikling av ADSL og er mer motstandsdyktig mot forstyrrelser og kan gi høyere hastighet over distanser enn ADSL.

Maksimal nedlastingshastighet man kan oppnå med ADSL2 er 12 Mb/s, og aldri lavere nedlastingshastighet enn 8 Mb/s eller opplasting lavere enn 800 Kb/s.

ADSL2 reduserer også initialiseringstiden fra mer enn 10 sekunder (som er nødvendig for ADSL) til mindre enn 3 sekunder.

ADSL2+ eller Asymmetric Digital Subscriber Line 2. generation Extended Bandwidth er igjen en videreutvikling av ADSL2. ADSL2+ benytter et større frekvensspekter og tar også i bruk modulasjonsteknologi som muliggjør at nedlastingshastigheten oppnår tregangen i forhold til ADSL og togangen til ADSL2.

Også oppstrømshastigheten er doblet i forhold til ADSL. Teoretisk mulig hastighet med ADSL2+ er 25000 kbps ned og 1500 kbps opp.

I likhet med ADSL og VDSL er ADSL2 og ADSL2+ avgjøres hastigheten på grunnlag av avstand fra sentral, kobberkvalitet og forstyrrelser.

NextGenTel og Broadnet (Ventelo) er to av flere leverandører som virkelig har oppgradert hastigheten ved å plassere ut nye sentraler og oppgradere utstyret i de eksisterende.